Terapie de cuplu

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

Loading

Terapia de cuplu este o sursa de ajutor esentiala pentru cuplurile care se confrunta cu provocari semnificative sau care simt ca au nevoie de intelegere mai profunda a dinamicii relatiei lor.

Relatia de cuplu este precum un ecosistem in continua evolutie, in care partenerii sunt implicati intr-o retea complexa de emotii, comunicare si istorii personale. Terapia de cuplu se concentreaza pe descifrarea acestor interactiuni si mecanisme care stau la baza relatiei voastre.

Terapia de cuplu este deosebit de benefica in momente de criza sau conflict intens in cadrul relatiei. Atunci cand partenerii se simt coplesiti de suferinta si tensiune, dar raman profund atasati unul de celalalt, terapia ofera un cadru sigur pentru a explora si rezolva problemele existente. Acest lucru include restabilirea conexiunii emotionale, reconstructia comunicarii sanatoase, dar, si  intimitatii, in relatie.

De asemenea, terapia de cuplu poate fi de ajutor pentru cuplurile care prezinta modele de relationare “simbiotice”, in care dependenta reciproca este foarte puternica, sau pentru cei care se afla intr-un conflict de durata. Aceasta forma de terapie ofera instrumente si resurse necesare pentru a ajuta cuplurile sa inteleaga si sa imbunatateasca relatia lor, creand o baza solida pentru o conexiune mai profunda si mai armonioasa.

Sedintele de psihoterapie de cuplu se desfasoara intr-un mediu securizat, ce confera confidentialitate si acceptare neconditionata. Terapia de cuplu este un proces ce raspunde dorinței de a linisti suferinta din cadrul relatiei.

Scopul psihoterapiei nu este acela de a repara sau de a asigura ca relatia continua cu orice pret, scopul este mai mult de a ajuta partenerii sa inteleaga originea dificultatilor intampinate si de a invata sa comunice eficient in relatia lor.

 Apelezi la terapia de cuplu atunci cand exista:

Diferente in latura emotionala: Unul dintre parteneri traieste intens emotii, in timp ce celalalt se simte adesea coplesit si neinteles in fata acestui val emotional.

Comunicare deficitara: Cei doi parteneri intâmpina dificultati in a-si exprima clar gândurile si sentimentele, generând frustrare si neintelegere reciproca.

Prioritizare si timp: Unul dintre partenerii se simte neglijat sau insuficient prioritar in comparatie cu alte aspecte ale vietii comune, cum ar fi munca, familie sau prieteni.

Disparitati financiare: Diferentele semnificative in venituri creeaza tensiuni, un partener simtind presiunea unei sustineri financiare, iar celalalt luptându-se cu propriile complexitati legate de acest aspect.

Planuri financiare divergente: Optiuni contrastante privind prioritatile financiare genereaza conflicte legate de economii, cheltuieli si directie generala a gestionarii banilor.

Divergente sexuale: Un partener manifesta dorinta de a explora si diversifica aspectul sexual al relatiei, in timp ce celalalt prefera o abordare mai conservatoare.

Discutii privind treburile casnice: Opinii diferite cu privire la impartirea responsabilitatilor domestice genereaza tensiuni legate de gatit, spalat si alte activitati casnice.

Viziuni divergente asupra viitorului familiei: Perceptii diferite cu privire la fondarea unei familii, numarul de copii si modul in care acestia ar trebui sa creasca divergente in planurile viitorului.

Terapia centrata pe emotii este cea mai studiata si testata metoda de terapie de cuplu, iar studiile au aratat ca, dupa primele sedintele de terapie centrata pe emotie, 70-75% dintre cupluri trec de la suferinta la vindecare, iar aproximativ 90% dintre cuplurile care au finalizat acesta forma de terapie au prezentat imbunatatiri semnificative.Aceasta forma de terapie isi are originile in teoria atasamentului si are scopul sa reconecteze emotional parteneri astfel incat la finalul procesului terapeutic acestia sa dezvolte tipul de atasament securizant.

Contrar credintei populare, terapia de cuplu nu se adreseaza doar cuplurilor aflate in criza, ci poate fi un atu si pentru cuplurile cu probleme de comunicare sau certuri repetate.

Psihoterapie de cuplu – pretul incepe de la 400 lei
*Sedinta dureaza 75 minute.
*Frecventa este de 1/saptamana.
*In terapia de cuplu este necesara prezenta ambilor parteneri.
*Metode utilizate in cadrul psihoterapiei de cuplu: terapia sistemica, terapia centrata pe emotii (EFT), modelul dezvoltarii in terapia de cuplu bazat pe atasament, tehnici de relaxare si mindfulness.

Abia astept sa lucram impreuna!

Psihoterapeut EFT Alina Blagoi

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!