Relatia barbat – femeie: Singuratatea in doi

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

Relatia barbat – femeie: Singuratatea in doi

Loading

Barbatii isi doresc o partenera vesela, plina de viata si lipsita de griji, care sa le fie alaturi in momentele frumoase si foarte frumoase ( asa cum spun eu: la bine si la forte bine) si sa le ofere momente speciale, lipsite de orice fel de stres, griji sau tensiuni.

Barbatii vor o conexiune cu o femeie independenta si sigura pe ea,  dar sa fie lasati sa faca doar ce vor, cum vor si cand vor ei,  sa fie acceptati asa cum sunt, insa….  sa fie “sefii” cuplului.

Barbatii vor o femeie care sa-i iubesca si sa-i pretuiasca exact asa cum sunt, fara ca ei sa depuna nici un minim de efort pentru a mentine relatia de cuplu.

Ce se intampla in realitate?

In realitate cei mai mulți barbati intalnesc femei care nu sunt de acord cu modul lor de abordare a unor situatii, sunt in mod constant critice si nemultumite de ceea ce fac partenerii lor si de modul in care acestia se comporta cu ele, le reproseaza una si alta, sunt frustrate.

Din momentul in care incep tensiunile si conflictele in cuplu, barbatul se simte stresat in jurul unei astfel de femei si simte ca singurele clipe in care are liniste sunt cele in care este departe de ea. El are impresia ca orice ar face, partenera sa e vesnic nemultumita si nu intelege ce vrea ea de fapt.

Barbatul crede ca nu se poate intelege cu iubita sa si are impresia ca vorbesc doua limbi diferite.

Astfel, barbatii incep sa se simta captivi in astfel de relatii, simt ca nu pot sa o scoata la capat, pentru ca nu au idee cum sa-si multumeasca partenera. Se retrag din ce in ce mai mult si incep sa aiba resentimente in ceea ce priveste relatia sa de cuplu. De cele mai multe ori, in mintea lor, despartirea este solutia ideala.

Rezultatul?

Femeia crede ca nu este iubita si isi doreste si mai mult sa se apropie de partenerul ei, se agata de el, trage de el, iar barbatul se simte sufocat, agasat de insistentele partenerei.

Astfel, el se simte prizonier in acea relatie, incepe sa-si critice pe partenera si sa-i reproseze diverse, iar aceasta are sentimente de epuizare, singuratate, respingere si abandon.

Cu cat partenerul este mai deconectat de la relatie si isi critica mai mult partenera, cu atat femeia devine mai nervoasa, furioasa si sa se manifeste in consecinta.

Si aceasta circularitate se agraveaza pe zi ce trece –  creandu-se un bulgare de zapada din ce in ce mai mare care se rostologeste si se mareste. 

Va multumesc,

Psihoterapeut EFT Alina Blagoi

Comentarii: 3

 1. Gabi spune:

  Si care este solutia?

  • Simona spune:

   Și eu sunt curioasa care ar fi soluția. Trec prin asa ceva și vreau o rezolvare la problema

 2. Marius spune:

  Rezumat: Femeia critica, barbatul se deconecteaza si tot femeia se supara pentru ca barbatul e deconectat!! The end!

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×