Nu este responsabilitatea ta sa schimbi parerea sau sentimentele altora fata de tine

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

Nu este responsabilitatea ta sa schimbi parerea sau sentimentele altora fata de tine

Loading

Vine o zi cand constati ca pentru unii oameni nu mai reprezinti o prioritate in viata lor. Motivele pot fi variate si nu neaparat legate de propriile tale actiuni sau comportament. Nu este vorba despre greseli sau dezamagiri, ci pur si simplu nu mai ai un loc in viata lor. Nu mai primesti atentie sau afectiune din partea lor, devii neglijat si uitat. Toate momentele, planurile si promisiunile pe care le-ai impartasit isi pierd importanta pentru ei. Iti dai seama ca nu le pasa de sentimentele tale, de nevoile tale sau de ceea ce meriti.

Insa nu trebuie sa te invinovatesti sau sa regreti ca nu mai esti dorit de acele persoane. Nu trebuie sa te straduiesti sa le arati ca esti bun, ca ii iubesti si ca meriti dragostea lor. Nu ar trebui sa ceri sau sa implori iubirea lor sau sa ceri sa-ti faca loc in viata lor. Trebuie sa accepti faptul ca nu mai ai un loc in mintea lor si sa mergi mai departe.

Nu este usor sa te desprinzi de locul in care te simteai „acasa” si sa lasi in urma tot ceea ce ai construit si iubit. Dar trebuie sa ai curajul sa te desprinzi si sa mergi mai departe. Trebuie sa accepti ca in acel loc nu mai exista nimic bun pentru tine si ca meriti sa gasesti fericire si implinire in alta arte.

Poate fi dificil sa renunti la ceea ce credeai ca aveai, dar trebuie sa intelegi ca nu pierzi nimic. Poti si meriti sa ai mai mult in viata ta. Acest lucru se intampla pentru ca destinul iti pregateste ceva mai bun si este important sa fii deschis si sa primesti noi oportunitati si experiente in viata ta.

Deci, in loc sa te indoi si sa te agati de cineva care nu mai vrea sa fie in viata ta, ai curajul sa mergi mai departe. Nu-ti lasa demnitatea si valoarea personala sa fie afectate de faptul ca nu mai esti dorit de acele persoane. Gaseste incredere in tine si in viitorul tau si mergi in cautarea unei relatii si a unui mediu in care vei fi cu adevarat apreciat si iubit.

In momentul in care accepti ca nu mai ai loc in inima cuiva si decizi sa mergi mai departe, iti deschizi calea catre noi oportunitati si experiente in viata ta.

Este important sa intelegi ca aceasta despartire nu reprezinta un esec personal sau o lipsa de valoare. Cand cineva nu mai doreste sa fie in preajma ta, este vorba despre preferintele si alegerile lor personale, care nu trebuie sa te defineasca sau sa te afecteze negativ. Nu este responsabilitatea ta sa schimbi parerea sau sentimentele altora fata de tine.

In schimb, concentreaza-te pe tine insuti si pe propria ta fericire si implinire. Acorda-ti timp si spatiu pentru a te regasi, pentru a-ti consolida increderea in tine si pentru a te conecta cu propriile tale nevoi si dorinte. Exploreaza noi interese si pasiuni, dezvolta-ti abilitatile si imbratiseaza oportunitatile de crestere personala.

Pe masura ce te redescoperi si te implinesti, vei atrage in viata ta oameni care te vor aprecia si te vor iubi cu adevarat. Vei gasi relatii in care vei fi valorizat si respectat pentru cine esti cu adevarat. Nu te limita la o singura persoana sau la un singur loc pentru a gasi fericirea si implinirea. Lumea este vasta si plina de oportunitati de a intalni oameni noi si de a trai experiente minunate.

Aminteste-ti mereu ca meriti sa fii iubit, apreciat si respectat. Nu te multumi cu mai putin decat meriti si nu uita ca tu esti cel care controleaza propria ta fericire si implinire. Plecarea dintr-o relatie in care nu mai esti dorit este un act de curaj si de afirmare a propriei tale valori.

Deci, nu te lasa descurajat sau demoralizat atunci cand simti ca nu mai ai loc in inima cuiva. Intelege ca aceasta este o oportunitate de a-ti crea un viitor mai luminos si de a gasi relatii autentice si implinire personala. Ai curajul sa mergi mai departe si sa construiesti viata pe care o meriti cu adevarat.

Retine ca valoarea si demnitatea ta nu sunt determinate de opinia sau atitudinea altor persoane. Increderea si iubirea de sine sunt esentiale pentru a te simti in siguranta si implinit in relatiile tale. Nu renunta la tine insuti pentru a obtine aprobarea sau atentia altora. Meriti sa fii inconjurat de oameni care te iubesc si te accepta asa cum esti.

Asadar, in loc sa te agati de persoanele care nu mai vad valoarea ta, ai curajul sa mergi mai departe si sa cauti oameni care iti aduc bucurie si implinire in viata ta. Nu uita niciodata ca tu meriti sa fii apreciat si iubit, iar cei care te ignora sau te uita nu sunt demni de timpul si energia ta pretioasa.

Sa va fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blăgoi

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×