Nu e prea mult…

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

Nu e prea mult…

Loading

Nu este prea mult să aspiri la o iubire autentică și profundă. Nu este prea mult să dorești să fii valorizat. Este important să înțelegi că nu există nimic greșit în tine. Sentimentele tale de a te simți subapreciat sau ignorat sunt justificate.

Într-o relație adecvată, aceste sentimente nu ar trebui să existe. Vreau să știi că visul tău de a te simți unic și special este perfect normal. Nu este o pretenție nerezonabilă să-ți dorești ca partenerul tău să fie mândru de tine, să te aducă în discuție cu mândrie și să-ți arate cât de mult contezi.

Nu ceri prea mult dorind să primești flori, scrisori sau orice mic gest care să-ți lumineze ziua. Nu este exagerat să ceri atenție și timp de la cineva. Este complet normal să cauți asigurări și să fii reasigurat de frumusețea ta în momentele de nesiguranță, și să cauți alinare în momentele dificile.

Dacă te simți ca și cum ai cere prea mult pentru aceste lucruri fundamentale, atunci persoana respectivă nu este capabilă să te iubească așa cum meriți. Partenerul potrivit îți va oferi tot ce meriți fără să fie nevoie să insiști sau să ceri.

Sper să întâlnești pe cineva care te va face să simți că dorințele și nevoile tale sunt normale și îndreptățite, pentru că ești mereu suficient așa cum ești. Nu uita că ai dreptul să trăiești frumusețea iubirii, așa că nu te mulțumi cu cineva care nu este dispus să facă nici măcar cele mai mici lucruri pentru tine.

În această călătorie a auto-descoperirii și a iubirii, este esențial să-ți amintești că fiecare dorință și nevoie a ta contează. Nu este un semn de slăbiciune să dorești afecțiune și recunoaștere, ci este o manifestare a dorinței tale de a trăi o relație plină de respect și iubire. Într-o lume unde relațiile superficiale sunt frecvente, să aspiri la o conexiune profundă și autentică este un act de curaj și o dovadă a puterii tale interioare.

Merită să aștepți și să cauți un partener care nu doar că îți înțelege și apreciază nevoile, dar care își dorește să contribuie activ la fericirea ta. Un astfel de partener va fi un sprijin constant, va fi alături de tine în momentele de îndoială și îți va oferi acea liniște pe care o cauți. Va fi acel om care îți va arăta că, în iubire, detaliile mici formează tabloul mare al unei relații de neuitat.

Adevărata iubire nu este despre a da sau a primi cadouri costisitoare, ci despre a împărtăși momente, a construi amintiri și a se susține reciproc în creșterea personală și spirituală. Este despre a găsi bucurie în zâmbetul simplu al celuilalt, în căldura unei îmbrățișări sincere și în confortul unei prezențe liniștitoare.

În drumul tău, te încurajez să nu te mulțumești cu mai puțin decât meriți. Să ai curajul de a cere ceea ce îți dorești și de a te îndepărta de relații care nu îți aduc fericirea și împlinirea pe care le cauți. Să nu uiți niciodată că ești suficient așa cum ești, un suflet frumos, demn de iubire și de o relație care reflectă valoarea ta adevărată.

Amintește-ți că iubirea adevărată începe întotdeauna cu dragostea de sine. Îngrijește-te de tine, cultivă-ți pasiunile și urmărește-ți visurile. Doar așa vei atrage o iubire care rezonă cu esența ta, o iubire care te va face să te simți întreg și împlinit. Să ai parte de o călătorie magică în căutarea iubirii, o călătorie care să-ți aducă bucurie, pace și iubire adevărată.

Pe măsură ce îți urmezi calea, este vital să te conectezi cu acea parte din tine care știe ce merită. Este ușor să cazi în capcana compromisurilor, să te mulțumești cu jumătăți de măsură, dar adevărata împlinire vine când îți onorezi adevărul interior. Ascultă vocea inimii tale care îți șoptește despre nevoile și dorințele tale cele mai profunde. A avea standarde și a te respecta nu înseamnă a fi pretențios; înseamnă a fi conștient de propria ta valoare.

În căutarea acestei iubiri, poate fi tentant să încerci să te schimbi pentru a te potrivi cu așteptările altora. Însă, adevărata armonie într-o relație apare atunci când fiecare partener își poate exprima autenticitatea fără teamă. Un partener care te iubește cu adevărat te va accepta și te va iubi pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce ar putea sau ar vrea să fii.

E important să-ți amintești că fiecare experiență, fie că este pozitivă sau nu, îți oferă lecții valoroase. Aceste lecții te ajută să crești, să te dezvolți și să te maturizezi în perspectiva iubirii și a vieții. Fiecare pas greșit, fiecare dezamăgire, este un pas mai aproape de înțelegerea profundă a ceea ce îți dorești și ai nevoie într-o relație.

Înconjoară-te de oameni care îți reflectă aspirațiile, care te susțin și te încurajează să fii cea mai bună versiune a ta. Aceasta include prieteni, familie și, bineînțeles, partenerul tău. Un mediu pozitiv și susținător este fundamentul pe care se construiește iubirea adevărată.

Iubirea nu este doar o destinație, este un drum plin de descoperiri, bucurii, și, uneori, provocări. Fiecare experiență te modelează și te pregătește pentru iubirea pe care o meriți. Privește fiecare zi ca pe o oportunitate de a învăța mai mult despre tine, despre iubire și despre cum să creezi relații sănătoase și împlinite.

Să fii îndrăzneț/îndrăzneață în căutarea iubirii, să fii autentic/autentică în exprimarea dorințelor tale și să nu te temi să te deschizi în fața posibilităților. Cineva special, care va aprecia tot ceea ce ești, te așteaptă undeva. Și până vei întâlni acea persoană, bucură-te de propria companie, crește și înflorește. Aceasta este calea către o iubire adevărată, care aduce nu doar împlinire, ci și o pace interioară profundă. Să ai parte de o călătorie plină de dragoste, autenticitate și fericire autentică.

Să vă fie cu folos

Psihoterapeut Alina Blagoi

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×