Despre mine

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

Loading

Ma numesc Alina Maria Blăgoi sunt psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in terapie centrata pe emotii EFT, membra a Colegiului Psihologilor din Romania.

Te ajut sa depasesti dificultatile in a-ti exprima nevoile, sentimentele si preocuparile intr-un mod eficient si deschis.

Daca te afli aici, inseamna ca esti hotarat sa transformi visele tale in realitate si sa faci tot ce depinde de tine pentru a construi viata la care ai visat.

Cu pasiune, atentie si efort, poti construi o legatura profunda si autentica, care va rezista cu gratie trecerii timpului. Indiferent daca te afli intr-o relatie sau traiesti un moment de auto-cunoastere, impreuna, vom lucra la TINE, la nevoile tale, la temerile tale si la obstacolele care se ivesc pe calea ta. Metoda mea se bazeaza pe o analiza detaliata a situatiei tale, luand in considerare punctele tale forte si personalitatea ta.

Ador ceea ce fac si imi practic profesia cu bucurie.

Iubesc oamenii, fac totul din pasiune si–i ajuta pe cei din jur sa treaca peste problemele lor, sa le inteleaga si sa traiasca in armonie cu alti oameni, dar si cu ei insisi.

Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu in anul 2002. Tot in 2002 am inceput cursurile de psihoterapie de grup, ”Psihodrama” pe care le-am finalizat in 2006 timp in care mi-am facut si dezvoltarea personala, cu ajutorul careia m-am impacat cu mine, mi-am cunoscut care-mi sunt punctele forte, am invatat sa-mi depasesc limitele si m-am inzestrat cu abilitatea de a intelege si empatiza cu oamenii.

In 2022 am incheiat formarea in Psihoterapie Sistemica Centrata pe Emotii (PFSEFT)  – Asociatia de Psihoterapie Centrata pe Emotii pentru Cuplu si Familie The Association for Couple and Family Emotionally Focused Psychotherapy, EFT ROMANIA.

La fel cum unii sunt pasionati de.. orice altceva, eu sunt pasionata de autocunoastere si dezvoltare personala. Consider ca fara a ne cunoaste pe noi insine nu putem sa nu ne dezvoltam, nu putem sa evoluam.

Am lucrat ca psiholog intr-un spital din provincie pe o perioada de 4 ani. Aici, la Spitalul de Urgenta Moinesti, m-am format, am crescut si m-am dezvoltat pe plan profesional. Am cunoscut cu adevarat ce inseamna suferinta umana, avand cazuri cu incarcatura afectiva (nefrologie – dializa, oncologie, TBC, interne, etc.). In perioada de 4 ani, am avut si succese si esecuri.

Cu o cazuistica de peste 3500 oameni pe care i-am asistat, i-am sustinut in timpul operatiilor, le-am fost aproape lor si apartinatorilor in cazul celor care depindeau de dializa, nu a fost usor. Succesele tineau de reusita de a depasi a pacientului a momentelor dificile din viata lor, insuccesul a fost decesul fiecarui pacient, in functie de boala pe care o avea.

In paralel am lucrat ca si psiholog scolar timp de 3 ani, avand peste 1200 de copii, de la clasele I pana la clasele a VIII-a. Mi-a placut aceasta munca si am cautat in permanenta sa fiu acolo, langa ei, sa-i inteleg si sa le ofer din suflet tot ce stiam, pentru a trece peste pubertate (aici ma refer la cei mari clasele VI-VIII).
Dupa 4 ani, 2006, am hotarat sa imi deschid orizontul si am ajuns in Bucuresti, unde am luat totul de la zero. Am deschis cabinetul in 2007, pe care il am si in prezent. In tot acest timp am participat la numeroase specializari, atestari, acreditari, conferinte, workshop-uri, treninguri.

Astazi sunt psiholog si psihoterapeut cu formare in terapie centrata pe emotii EFT, membra a Colegiului Psihologilor din Romania.

Eu, Alina Blagoi pot spune ca sunt persoana care se implica in problemele celorlalti, care cauta sa fie „acolo”, ori de cate ori poate.

Sunt o femeie ambitioasa, sociabila, sensibila, serioasa, dornica sa invete in fiecare zi cate ceva, o femeie luptatoare, care nu renunta, chiar daca a avut piedici, care cauta solutii, si daca nu le gaseste, inventeaza.
Sunt o persoana creativa, cu spirit de aventura, careia ii plac surprizele, dar sa si faca, optimista si cu o gandire pozitiva.

Sunt o mama care se dedica familiei, care-si iubeste enorm copii cautand sa le ofere cat de mult din timpul ei, sa le deschida orizontul si sa-i ajute sa-si dezvolte personalitatea.

Sunt o sotie iubitoare, care este langa sotul ei, chiar daca unele momente nu sunt chiar „roz”, sunt intelegatoare, si prezenta in viata de cuplu.
Sunt un psiholog care iubeste oamenii, face tot din pasiune si pentru a–i ajuta pe ceilalti pentru ca sa treaca peste probleme lor, sau cel putin sa le inteleaga (chiar daca unii nu le accepta, am constiinta impacata ca am spus ce aveam de spus).

Cea mai mare bucurie pe care mi-o ofera profesia de psiholog este de a fi o parte din procesul de transformare a fiecarei persoane cu care lucrez si de a vedea schimbari pozitive in viata clientilor mei.

Am experienta profesionala de aproximativ 20 de ani – din 2002 – ca psiholog in domeniul psihologie: consiliere psihologica si psihoterapie.

Cabinetul Individual de Psihologie Alina Maria Blagoi, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, va ofera servicii psihologice complexe, desfasurate cu profesionalism si implicare.
Am experiență profesionala de aproximativ 20 de ani – din 2002 – ca psiholog în domeniul psihologiei.

Imi place sa fac performanta, sa ies din anonimat si sa fiu altfel decat ceilalti.

Psiholog  acreditat

Cod: 10B0373
Cod personal: 02850

Formare Profesionala
 • 2020 – 2022– Formare in psihoterapie sistemica centrata pe emotii (PFSEFT)  – Asociatia de Psihoterapie Centrata pe Emotii pentru Cuplu si Familie The Association for Couple and Family Emotionally Focused Psychotherapy, EFT ROMANIA
 • 2020 – ianuarie -iunie 2020– Curs de specializare in Psihologie Sportiva – Asociatia SMART PSI 
 • 2019– Curs Tehnician Nutritionist  – Asociatia Masterclass
 • 2011 – 2013– Psihologie Judiciara – Evaluarea Comportamentului Simulat prin Tehnica Poligraf Asociatia Romana de Psihologie Judiciara, Bucuresti
 • iunie 2007– Infiintare Cabinet individual de Psihologie Blagoi Alina Maria
 • 2002 – 2006– Psihodrama Clasica Moreniana Scoala de Formare in Psihoterapie de Grup – Sibiu
 • 1998-2002– Facultatea de Stiinte, Sectia Psihologie –   Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu

Experienta Profesionala

 • Iunie2007 – Prezent – Cabinet Individual de Psihologie Blagoi Alina Maria
 • Ianuarie 2003 – Mai 2007– Psiholog clinician – Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, Jud. Bacau

–   Participarea la cea mai buna ingrijire psihologica a pacientilor in dificultate;

–   Sustinerea familiilor si copiilor care aveau nevoie de suport;

–   Administrarea de teste (teste de personalitate, evaluari psihometrice);

–   Participarea in echipele de interventie pentru gestionarea unor situatii dificile;

–  Consilierea si sustinerea psihica a bolnavilor dializati, ameliorarea conflictelor la locul de munca, sustinerea angajatilor in momente stresante;

–   Elaborarea strategiilor de abordare a situatiilor conflictuale prin: consilierea angajatilor, psihoterapie individuala, autocunoastere, dezvoltare personala.

 • Septembrie 2003 – Iunie 2006 – Psiholog scolar – Scoala Generala Nr. 1  „Stefan Luchian”, Moinesti, jud. Bacau

–  Elaborarea de suporturi metodologice pentru consilierea individuala si de grup;

–  Elaborarea/achizitia instrumentelor de lucru pentru cabinetul psihologic;

–  Examinarea psihologica atat pentru cadrele didactice, cat si pentru elevi, la cererea parintilor, a scolii sau a inspectoratelor scolare, in situatii de esec scolar, abandon scolar, conflicte;

–  Propunerea si organizarea de programe de orientare scolara, profesionala si a carierei elevilor;

–  Participarea la seminarii, simpozioane, sesiuni de comunicare stiintifica, cursuri de perfectionare;

–  Initierea si participarea la actiuni educative (sarbatoriri ale principalelor evenimente nationale).

Competente

– Februarie 2007 – Atestat de Libera practica – Psiholog Clinician Autonom Specialist

– Februarie 2007 – Atestat de Libera Practica – Psiholog Practician – Psihologia Muncii si Organizationala

– Februarie 2007 – Atestat de Libera Practica – Psiholog Practician – Psihologia Muncii si Organizationala

– Septembrie 2013 – Atestat de Libera Practica – Psiholog Practician  – Psihologie Judiciara – Evaluarea Comportamentului Simulat prin Tehnica Poligraf 

 Afilieri profesionale

 • Membru al Colegiului Psihologilor din Romania
 • Membru al Asociatiei Psihologilor din Romania
 • Membru al Asociatiei Romane de Psihologie Judiciara
 • Membru al Asociatiei Romane Antifrauda

Colaborari

 • Scoala de Excelenta pentru copii supradotati – Centrul Gifted Education.ro
 • Organizatia Academia Femeilor
 • Ziarul Lumina
 • Ziarul Libertatea
 • Ziarul Click
 • Revista Vice (vice.com)
 • Blogul mamei incepatoare.eu
 • Informatii peofesionale.ro

Aparitii T.V.

 • TVR
 • Antena1
 • Antena 2
 • SperantaTV

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×