5 reguli pentru a ramane fericit in relatia de cuplu

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

5 reguli pentru a ramane fericit in relatia de cuplu

Loading

Nu stiu daca esti ca mine, dar cand vad un cuplu sarbatorind cea de-a 30-a, 40-a si chiar cea de-a 60-a aniversare a nuntii, sunt total uimita. Wow! Atatia ani de dragoste, este pur si simplu uimitor! Care este secretul lor? 

Iata cinci reguli care te pot ajuta sa mergi pe urmele lor si sa ramai indragostit:

Regula numarul unu: Respecta-ti partenerul

Un cuplu nu poate supravietui daca partenerii nu se respecta unul pe celalalt. Este extrem de important, chiar esential, ca intr-un cuplu respectul sa fie reciproc.

Regula numarul 2: Fii bun

Relatiile romantice sunt adesea comparate cu florile care au nevoie de timp si atentie pentru a inflori. A ramane indragostit si implinit in cuplu este un exercitiu zilnic, care necesita antrenament, precum si efort constant si regulat. Poate parea o prostie spusa asa, dar a fi amabil si binevoitor nu are pret, mai ales in cuplu. Micile gesturi fac diferenta si sa vezi ca persoana cu care iti imparti viata s-a gandit la tine este o mare placere.

Regula numarul 3: Vorbiti zilnic

Lipsa de comunicare joaca adesea un rol important in cazul cuplurilor aflate in criza. Pentru a ramane conectati, vorbiti in fiecare zi. Cand esti sincer cu partenerul tau si ii spui lucruri, increderea creste. Este important sa asculti ce are de spus celalalt si sa incerci sa-l intelegi pentru a putea merge mai departe pe un drum sanatos.

Regula numarul 4: Crede in partenerul tau si fii mereu sincer cu el

Gelozia si indoiala sunt otravuri in relatia de cuplu. Daca te indoiesti constant de partenerul tau, nu poate iesi din relatia ta nimic bun.

Increderea este unul dintre fundamentele cuplului tau, iar daca te lasi condus de indoiala si gelozie inseamna ca relatia ta nu este construita pe o baza sanatoasa. Iubitului tau trebuie sa-i arati incredere la fel ca si unui prieten, unui partener, unui aliat si sa te poti baza pe el neconditionat si in orice moment.

Regula numarul 5: Sa aveti planuri pentru viitor

A dori sa va construiti viitorul impreuna este un semn ca vreti sa faceti relatia voastra sa traiasca dincolo de prezent. Cand investesti intr-un proiect de viitor impreuna cu partenerul tau, iti insufli o noua viata. Fie ca este un proiect mare sau unul mic, important este sa petreceti timp de calitate in cuplu.

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×