18 lucruri de reținut când inima îți este frântă

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

18 lucruri de reținut când inima îți este frântă

Loading

Când inima îți este frântă, senzația este ca un ecou îndepărtat, o senzație de gol interior, asemenea ecoului slab al unui foc de armă îndepărtat. Nu te rănește fizic, dar disconfortul este palpabil – este durerea de a-ți da seama că ceva ce considerai permanent dispare.

Este dificil de acceptat, dar a avea inima frântă poate fi un semn al iubirii profunde pe care ai trăit-o, al eforturilor pe care le-ai depus și al lecțiilor pe care viața ți le-a oferit.

Viața te poate încerca în multe feluri; nu poți fi protejat complet de această realitate. A te izola și a te ascunde de lume nu va ajuta, deoarece singurătatea prelungită îți poate adânci durerea și dorul.

Trebuie să te ridici și să te expui din nou. Inima ta este mai rezistentă decât ți-ai putea imagina. Am trecut și eu prin aceste momente și am văzut cum se vindecă inima. Necesită timp și răbdare.

A avea inima profund frântă te poate face să te simți pierdut, ca și cum ai rătăci într-o pădure întunecată, unde fiecare drum pare a nu duce nicăieri. Dar dacă aștepți ca soarele să răsară din nou și asculți pe cineva care îți spune că a trecut prin aceleași momente întunecate și a reușit să meargă mai departe, acest lucru poate aduce speranța de care ai nevoie.

Este dificil să ofer sfaturi când inima îți este frântă, dar cuvintele pot aduce vindecare. Ești mai puternic decât crezi!

Iată ce e important să reții…

1.Emoția autentică și profundă care îți frânge inima este adesea aceeași care te va vindeca, în timp.

2. Persoana care te-a rănit în trecut nu are ce să-ți ofere acum, în afară de mai multă durere și necazuri.

3. Gândindu-te mereu la ce s-a întâmplat – la greșelile tale sau la ce ai fi putut face altfel – nu va schimba situația actuală!

4. Unele capitole din viața noastră se închid fără o finalizare clară. Nu are rost să te pierzi încercând să te agăți de ceea ce nu este menit să dureze.

5. Șapte litere. Două cuvinte. Un mesaj. Poate fie să te rănească profund, fie să îți elibereze inima și sufletul și să te ușureze de o povară grea. Mesajul este: S-a terminat!

6. Când nu primești ceea ce îți dorești, uneori este o pregătire necesară, alteori o protecție. Dar timpul nu este niciodată pierdut. Este un pas în călătoria ta.

7. Va veni o zi când te vei uita înapoi la această perioadă ca la un timp evoluție și creștere. 

8. Schimbările din viață sunt momente perfecte de a renunța la o situație pentru a primi ceva și mai bun.

9. Una dintre cele mai dificile lecții: Nu poți schimba alte persoane. Fiecare interacțiune și respingere este o oportunitate de a te schimba doar pe tine.

10. Fii hotărât să rămâi pozitiv. Înțelege că majoritatea nefericirii tale de acum înainte este determinată nu de situația ta, ci de atitudinea ta.

11. Viața și Dumnezeu au planuri mai mari pentru tine care nu includ plânsul noaptea sau credința că ești frânt.

12. Este mai bine să fii singur decât în companie neplăcută. Și când alegi să dai șansa cuiva, fă-o pentru că ești cu adevărat mai bine cu acea persoană, nu doar pentru a evita singurătatea.

13. Când cineva te respinge, nu înseamnă că trebuie să te respingi și tu pe tine sau să te consideri mai puțin valoros. Amintește-ți că există miliarde de oameni în lume și doar o singură persoană te-a respins.

14. Uneori, o inimă frântă te trezește și te ajută să vezi că meriți mult mai mult decât ți s-a oferit. 

15. Când pierzi pe cineva sau ceva, nu te gândi la asta ca la o pierdere, ci ca la un dar care îți ușurează calea.

16. Orice te doare astăzi te face mai puternic în cele din urmă.

17. Când totul este spus și făcut, durerea este prețul pe care îl plătești pentru dragoste. Și este mai bine să fi iubit și și să pierzi, decât să nu fi iubit deloc.

18. O inimă frântă este doar creșterea necesară pentru ca tu să poți iubi mai complet când vine momentul potrivit.

Ești om și inima omenească se frânge uneori. Nu lupta împotriva acestei realități – luptă prin ea! Dă-ți șansa să iubești din nou, să simți din nou și să trăiești din nou. Dacă eviți această șansă, un lucru este sigur, vei ajunge la final simțindu-te gol și neîmplinit.

Să va fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!