11 semne de compatibilitate in relatia de cuplu

Psihoterapie individuala, cuplu și familie - EFT București

11 semne de compatibilitate in relatia de cuplu

Loading

In general, unul dintre cele mai evidente semne de compatibilitate in relatia de cuplu este atunci cand cele doua persoane impartasesc interese comune. Este foarte important ca partenerii sa se distreze si sa se bucure de timpul petrecut impreuna. 

E nevoie sa realizam ca, atunci cand gasim persoana perfecta pentru noi, ea nu va putea niciodata sa ne impartaseasca toate interesele sau sa ne satisfaca toate nevoile. Pentru ca o relatie sa functioneze, este important sa avem prieteni, sa avem incredere si sa ne sprijinim unul pecelalalt. Prin urmare, in toate relatiile vor exista probleme pentru ca nimeni nu este perfect, dar daca stim cum sa abordam situatiile putem sa ne acceptam asa cum suntem, cu defectele si vulnerabilitatile noastre.

Exista o serie de atitudini si comportamente care pot indica compatibilitatea intr-o relatie. 

Printre cele mai notabile sunt urmatoarele:

 1. Impartasim aceleasi valori: impartasirea acelorasi valori poate ajuta cuplurile sa se directioneze in acelasi sens in situatii dificile. Este, prin urmare, un semn de compatibilitate in cuplu, pentru ca sta la baza oricarei relatii solide.
 2. Acceptam defectele celuilalt: chiar daca exista o mare dragoste intre voi, nu va puteti astepta niciodata ca celalalt sa fie perfect. Fiecare are ciudateniile si defectele sale. 
 3. Putem sa ne exprimam liber si deschis: a nu fi de acord este un comportament sanatos intr-o relatie. De fapt, a putea face acest lucru sau a invatacum sa comunici cu partenerul fara a deteriora legatura este  baza compatibilitatii intr-o relatie de cuplu
 4. Impartasim vesti bune si proaste: daca prima persoana cu care impartasiti vesti bune si proaste este partenerul dvs., aceasta este dovada compatibilitatii in dragostea. Intr-adevar, partenerii compatibili se simt adesea suficient de in siguranta pentru a-si putea dezvalui vulnerabilitatea si durerea in viata celuilalt.
 5. Avem interese similare: cuplurile care se joaca impreuna, glumesc sau impartasesc interese comune tind sa aiba o compatibilitate amoroasa mai buna.
 6. Ne asumam responsabilitatii: in cazul unui conflict, cupluri compatibile tind sa-si asume responsabilitatea si sa-si ceara scuze pentru reactiile lor. De fapt, cuplurile sanatoase isi evalueaza comportamentul in fata unei probleme si evidentiaza defectele celuilalt doar dupa ce si-au luat partea de responsabilitate.
 7. Ne angajam sa crestem impreuna: atunci cand ne intalnim cu cineva, trebuie sa intelegem ca barbatul sau femeia cu care suntem astazi nu va mai fi aceeasi persoana peste cativa ani. Astfel, compatibilitatea in cuplu inseamna si implicarea in cresterea si evolutia personala a cuplului. Cuplurile sanatoase se ajuta adesea reciproc sa depaseasca dificultatile personale si sa se imbunatateasca.
 8. Ne imaginam un viitor impreuna: daca nu este necesar sa va imaginati crearea unei familii cu aceasta persoana, unul dintre testele de compatibilitate in cuplu este tocmai existenta unui angajament pentru viitor. Atunci cand exista conversatii despre viitorul cuplului, inseamna ca exista asteptari similare in relatie.
 9. Pot fi eu insumi: cuplurile sanatoase tind sa fie naturale si sincere unul cu celalalt. Astfel, transparenta in relatii este si un semn de compatibilitate.
 10. Exista atractie sexuala: desi sexul nu este totul, este important ca dorinta sa existe intr-o relatie romantica. Manifestarile regulate de afectiune sunt, de asemenea, necesare pentru o relatie de succes.
 11. Depunem efort in a mentine relatia vie: un alt semn de compatibilitate in relatia de cuplu este efortul pe care-l depunem.  Dorinta de a-l face pe celalalt sa se simta bine cu tine este un semn de compatibilitate in relatia ta.

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×